Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.
Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:
Gratis frakt fra 1190 kr
Mange betalingsmetoder & kjøp på konto
Gratis kundeservice & chat
Først og fremst er beinbelegg ment for å beskytte hestens bein og fungere som beskyttelse mot slag. Bandasjer har også en støttende funksjon i tillegg til det beskyttende aspektet. Hvis du bruker bandasjeunderlag får du både en støtabsorbering og støttende funksjon av hestens bein. Hvis du skal transportere hesten kan du reise trygt med høye og polstrede transportbelegg, selv om hesten fortsatt er ubalansert eller utålmodig på transporten. Alt i alt gjør belegg og bandasjer at du reduserer risikoen for skader når du rir. I tillegg til den beskyttende effekten og støtten vil belegg i matchende farger og siste teknologi harmonisk matche resten av rideutstyret og ditt utseende.
Bakbeinsbelegg blir ofte brukt som treningsbelegg og stryksokker til dressur. De er som regel laget av et mykt, fleksibelt materiale slik som neopren, og legger seg beskyttende rundt koden og kodeleddet. Takket være borrelåsfester kan de justeres slik at de passer og beskytter hestens bein så godt som mulig. Dressurbelegg er mye raskere og enklere å ta på enn bandasjer.
I tillegg til å gi støtbeskyttelse gir senebelegg (også kalt sprangbelegg) støtte for sener og ledd i hestens bein, da særlig under sprangridning hvor hestens bein blir utsatt for betydelig belastning og sterke krefter. Vanligvis består disse beleggene av et hardt plastskall med myk innside av neopren eller saueskinn (imitert) for å minimere gnag. Disse plasseres rundt baksiden av hestens ben og lukkes på framsiden med faste eller elastiske stropper. Senebelegg til bakbeina kalles også bakbeinsbelegg. Disse vil dekke enten innsiden av hestens bein, eller både innsiden og utsiden. Særlig i sprang er det innovative produkter for yngre hester som beskytter beina enda bedre, da de dekker mer enn de vanlige beleggene.
Kopper beskytter hestens hover, kode og kronrand. De er særlig populære for sprang eller bomarbeid for å absorbere støt hvis hesten skulle dunke borti bommene. De beskytter også det sensitive området i kodebøyen. Når du rir, og særlig når du hopper er det mulig at hestens bakbein kan strekke seg så langt under kroppen at de slår seg på frambeina. For å forhindre dette bruker du kopper. En fin sideeffekt: de forhindrer skodde hester fra å tråkke på sine egne sko og dra dem av. På grunn av dette er kopper blitt mer og mer populære å bruke når hesten står ute i paddock eller på beite. Det mest brukte materialet for kopper er neopren, gummi eller syntetisk lær. For å forhindre sensitive hester fra gnag kommer det modeller som har en kant med saueskinn.
Bandasjer og bandasjeunderlag beskytter og støtter hestens bein under dressurarbeid. Det er vanskelig å gjøre noe galt om du bruker belegg, men korrekt bandasjering er noe som må læres. Bandasjer må ikke forhindre hestens bevegelser, og må legges tett uten at de forhindrer blodsirkulasjonen. Vi anbefaler å være forsiktig, særlig med elastiske bandasjer. I tillegg er det viktig at bandasjene ikke krøller seg. Du kan bruke bandasjeunderlag for å få fordelt trykket på en bedre måte og for å gi ekstra beskyttelse. Mange underlag trekker også vekk fukt bedre enn bandasjen selv. I tillegg til de klassiske fleecebandasjene og de elastiske bandasjene kommer det også kombinerte modeller. Når det kommer til bandasjeunderlag kommer de i klassiske varianter med bomull, eller bandasjeunderlag laget av memory foam.
Transportbelegg er ekstra tykke og strekker seg normalt fra hoven til kneleddet på frambeinet og fra hoven til hasen på bakbeinet, slik at de gir maksimal beskyttelse. De skal også være komfortable for hesten din å bruke, og må ikke gnage. På samme måte som dressurbelegg er stallbelegg (eller stallbandasjer) et raskt og enkelt alternativ til bandasjering. Som transportbelegg er stallbeleggene godt polstret og er utviklet for å beskytte mot skader i stallen.
Etter anstrengende trening eller ved skade kan terapeutiske belegg som kjølebelegg eller magnetiske belegg hjelpe med restitusjon. Skader kan forhindres, og helingsprosessen kan økes. Ice Vibe belegg fra Horseware og Back on Track stallbandasjer er særlig populære i denne kategorien.
Populære belegg er for eksempel Eskadron sine belegg med fuskepels. De gir optimal beskyttelse på hestenes bein, er enkle å ta på og av, og lette å vedlikeholde. De kommer også i en fornuftig prisklasse. Ønsker du noen av høyere kvalitet og med spesiell støtabsorberende gel så har du blant annet Veredus-belegg og belegg fra Kentucky horsewear. Andre populære belegg er LeMieux, og de terapeutiske beleggene fra Back on Track som kommer med både dressurbelegg og de populære stallbeleggene.
Röhrbeins, des Fesselkopf und der Sehnen des Pferdebeines vor Schlägen und Tritten, sowie vor äußeren Gegenständen. Gamaschen für Pferde können dabei aus verschiedenen Materialien, wie Leder, Neopren oder Kunststoff sein. Zudem gibt es für die unterschiedlichen Reitsportdisziplinen verschiedene Gamaschenmodelle.
Hestens bein, særlig sener og kodeområdet er svært sensitive mot skade. På den ene siden kan disse skadene komme fra at hesten slår beinet med hoven, eller eksternt ved at den for eksempel slår beinet borti en bom. Men sener kan også skades ved overdreven belastning. Belegg eller bandasjer er kun til begrenset hjelp mot slike skader, men de kan være nyttige i rekonvalesensen etter slike skader.
Senebelegg gir den beste beskyttelsen mot at hesten skader seg selv, og mot andre eksterne, mekaniske påvirkninger. Du er nødt til å sikre deg at beinbelegget ikke er for løst. Hvis de sklir ned kan belegget selv bli en fare for hesten. På den andre siden skal ikke beinbelegg festes for stramt. Da kan de blokkere blodgjennomstrømningen i beinet.
Å finne rett beinbelegg til en hest med grovere bein enn varmblodser kan være vanskelig. Hvis du er heldig har hesten så små bein at ponnibelegg kan være et alternativ. Problemet er dog ofte ikke lengden, men vidden, som ofte blir for smal. Og finner du et belegg med korrekt vidde vil det ofte vise seg å være for langt.
Du kommer deg ikke unna å måle og prøve for å finne den rette passformen for din individuelle hest. Du må måle omkretsen rundt koden og høyden på hestebelegget. Prøv ulike belegg, mål deg fram til hva som passer og finn dine favorittbelegg på Horze.