Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.
Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:
Gratis frakt fra 1190 kr
Mange betalingsmetoder & kjøp på konto
Gratis kundeservice & chat
Tøyler er den direkte kontakten mellom hånden din og hestens munn, og avhengig av hesten, rytteren og ridestilen er det mange ulike variasjoner med ulike fordeler som vil møte dine behov:
Enden på tøylen som festes i bittet kan enten gjøres med en spenne, en ring (Warendorf-tøyler) eller en klipskrok. Sistnevte er særlig enkel å skifte dersom du ofte bytter bitt, eller ønsker å bruke tøylene på et annet hodelag.
Tøylen fra bittet går inn fra utsiden mellom lillefingeren og ringefingeren din, og følger håndflaten din, som skal være knyttet som en knyttneve. Tøylen kommer så ut mellom tommel og pekefinger. Plasser tommelen løs og lett på knyttneven. Legg enden av tøylene over hestens hals på høyre side slik at de henger ned mellom tøylene og hestens hals. Hold hendene på høykant, med tommelen på toppen. Hendene skal holdes omtrent med en knyttneve fra hverandre. Underarmene dine skal danne en rett linje med håndleddene, og albuen skal være lett bøyd. For å kommunisere med hesten din via tøylene trenger du bare å bevege fingrene og/eller vippe håndleddet litt oppover. Ta deretter hendene tilbake til sin opprinnelige posisjon.
Du kan utføre en halvparade med alle typer tøyler. Hensikten med en halvparade er å tiltrekke seg hestens oppmerksomhet, få den til å skifte gangart, bremse den og/eller få den til å bruke bakbena lenger inn under kroppen. For å gjøre dette må du først sitte veldig rett i salen. Du bør forestille deg at du når himmelen med hodet og ned til bakken med føttene. Ved å strekke kroppen på denne måten gir du hesten en fornuftig vektstøtte på begge sider. Klem deretter bena skånsomt rundt hestens mage. Disse to hjelpemidlene får hesten din til å bruke bena bedre inn under kroppen sin. Dette gir hesten impuls til å bevege seg videre. Samtidig som du gjøre dette kommer tøylene og gjør en liten forholdning, slik at du klargjør hesten din både mentalt og fysisk for neste oppgave.